Monday, November 8, 2010

Allah tidak akan mungkir janjinya..

salam. first interview arinih.

aku rase sangat lah handsome n kacak!!! ahhaha


tapi tidak sejambu mereka!! hahaah

aku xde nk citer pjg.
masuk jer pintu terus jawab exam!! arghhh!!!
kptsan: x berjaya.

aku masih muda n kurang pengalaman utk position tu.
oh, lupa company tu x sesuai lagi untuk aku bt mase nih..
*kata2 Dr tu*
*mmg aku respect la cara die.

soklan interview pasal stat: seperti yg aku jangka.. die pon akui jawapan aku. thanz~

tidak mengapa. aku yakin dengan janji Allah..

DAN janganlah kamu terharap-harap (ingin mendapat) limpah kurnia yang Allah telah berikan kepada sebahagian dari kamu (untuk menjadikan mereka) melebihi sebahagian yang lain (tentang harta benda, ilmu pengetahuan atau pangkat kebesaran). (Kerana telah tetap) orang-orang lelaki ada bahagian dari apa yang mereka usahakan, dan orang-orang perempuan pula ada bahagian dari apa yang mereka usahakan; (maka berusahalah kamu) dan pohonkanlah kepada Allah akan limpah kurnianya. Sesungguhnya Allah sentiasa Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu. (an-Nisa': 32)

Moga aku gagah untuk mengaturkan langkah2 yang seterusnya. aku yakin segala perjalananku adalah "trek" yang jauh, namun Allah tidak akan lupa pada janjinya. Mohonlah pada yang Esa.

Salam Hari WanDot EnseM~ ahah


8 comments:

cik nieza said...

xpe2 a.kerol..maybe bkn kat company 2 rezeki utk a.kerol..bnyk g peluang di luar sana..just berusaha lbh sket....anyway all da bes...:-)

halimatul aznan said...

tak dpt pon xpa, at least ada experience. maybe rezeki kamu ditempat laen : kata-kata semangat dr mak aku untuk aku. hehehe.

WanDoTz said...

nieza: thanz!! huhuhu.. terkilan la jugak kan. tp mmg x sampi tahap lagi nk pegang post tu. huhu

WanDoTz said...

imah!! hhahaha
terbaiklah..
lepas interbw pon mak aku terus kol~ aah.. kecewa ckit.huhuh

atey~atey said...

lek la.. mungkin rezeki anda di tempat laen.. just tink +ve yg byk lagi company len yg nak amik ko kerja.. btw, pglmn intrview sgt pntg utk kite jump yg lbh baek. piece ^_^

azie azmi said...

erm..its ok a.kerol..nt da la rezeki kat tmpt len plop...bkn semua yg "baik" adalah "terbaik" untuk kita..kita hnya mmpu mrncg..moga d murahkan rezeki=)

WanDoTz said...

atey: ahhaa.. that what people should know. dan aku pon kene paham. mase intervw tu mmg terbaik la care die.hhuuhu

tp aku perlu dapatkan kerja dengan cepat.hahahaa
how? huhuhu

WanDoTz said...

azie: betul tu.. xlah kecewa sgt. mebi first time kan..hahaha
xpe.. akan cuba masa lain pula. :p