Friday, October 19, 2012

#Hati Not Well~

Assalamualaikum.. HAi.. Kepenatan uruskan hal adik. 3 hari ambil cuti. lepas operation, hantar adik trus balik palong. semalam balik shah alam. xde sape nk amik, balik jer jalan kaki dari stesen bas tu. Setiap peluh yang turun aku redha. semoga aku sebagai anak lelaki tunggal mampu memudahkan tugas abah. abah ajuh dekat kampung. tak kan nk ulang alik. lagipon abah x jelas ape yang berlaku.Walaupun penat tapi aku sangat puas hati sebab dapat mengalas dan membantu tanggungjawab abah. Siapa lagi nak tolong insan yang lahir dari tali pusat yang sama? kalau bukan ahli keluarga. Saat kita jatuh, ingatlah. keluarga yang sentiasa memberi semangat dan dorongan. Doa mereka tidak putus2 untuk kebaikan bersama.

Namun aku sedih tika dan saat ini ada jugak adik beradik yang ego nya sikap nya sehingga membelakangkan keluarga dan adik beradik.. aku tak tahu macam mana nak cakap. kecewa sangat..# SANGAT!! tak tahulah bila dah naik pangkat, kerja besar, ada harta. yang tengah xda harta ni pon dah macam2!! Kecewa SaNGAT2! Tidak kah engkau boleh fikir siapa dibelakang engkau semasa susah? OK, Kawan2 yang selalu SMS dan wish sabar dan takziah! itu lebih engkau nampak. TERIMA KASIH. Aku KECEWA.

aku akan lebih berhati2 untuk mendengar dan menapis segala kata2 sebelum memberi reaksi. nak jaga hati semuaaa orang. Hati Kena Kuat Beb!! ok, dah lega. nk buat kerja yg x seberapa ni plak.

p/s: penyelaras dah email tanya progress.
      thesis aku ape khabar? hohoho
      Doakan aku habis sem ni jugak. nak cari kerja lain
      terima kasih cik tunang yang sentiasa cuba untuk memahami keadaan aku nih.


Alihkn matamu ke laut.. Airnya membiru dan menenangkan tapi hanya Allah yang Maha Tahu rahsia di dalamnya begitulah juga dengan kehidupan manusia.. riang ketawa tapi hanya Allah yang tahu rahsia kehidupannya.. Jika rasa kecewa , pandanglah sungai , airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu menghalang. Jika rasa sedih, pandanglah ke langit , maka kau akan sedar bahawa Allah tidak pernah jauh denganmu..

No comments: